Comenzi si suport telefonic: 0758 232 326,0753 302 030, 0371 900 121 sau pe mail la office@cursuriautorizate.eu de luni pana vineri intre 8:30 - 17:00

RON
Workshop Leadership

Workshop Leadership

COR:

AUTORIZARE:
Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala
MODALITATE DE PARTICIPARE LA CURS:
In Salile de Curs
PRET
verificati perioada si locatia
Locatia si perioada desfasurarii cursului (click pe locatie)

DESCRIERE CURS

Acest atelier unic și captivant vă invită să explorați complexitatea și frumusețea leadership-ului adaptabil, oferindu-vă instrumentele esențiale pentru a deveni un lider de succes în orice context.

În această experiență transformatoare, veți învăța să navigați cu înțelepciune prin schimbările neprevăzute și provocările complexe ale mediului de afaceri contemporan. Cu ajutorul unor concepte solide și a practicilor reale, veți descoperi cum să vă adaptați stilul de conducere pentru a satisface nevoile și cerințele unice ale echipelor voastre.

Vă așteaptă o serie de activități interactive, studii de caz, simulări și discuții provocatoare, care vă vor ajuta să dezvoltați abilități de comunicare superioare, să luați decizii înțelepte și să înțelegeți în profunzime nevoile și motivațiile colegilor dvs. de echipă.

Indiferent dacă sunteți un lider experimentat în căutare de perfecționare sau un profesionist dornic să înțeleagă modul în care conducerea se poate adapta la diverse situații, acest atelier vă va oferi instrumentele și perspectivele necesare pentru a excela în rolul dvs. de lider.

Veți pleca cu o încredere sporită, cu abilități practice consolidate și cu viziunea de a modela un leadership eficient și adaptabil în toate aspectele vieții și carierei dvs. Vă invităm să vă alăturați acestei călătorii transformative și să vă dezvoltați la niveluri noi de conducere și succes."


Va invitam alaturi de Magda Lemnaru sa deprindem aceste abilitati.

Dna Magda Lemnaru, trainer senior, are o experienta de peste 15 ani in domeniul training-ului, atat soft, cat si hard-skills, in companii cu peste 2000 de angajati (linkedin.com/in/magda-lemnaru). 

Livreaza cu succes, cursuri de leadership, comunicare&colaborare in echipe, vanzari, de intampinare si conectare la nivel non-verbal cu clientii, managament organizational, cursuri de gestionare a stresului si prevenirea burnout-ului, Mindset pentru performanta sau  workshop-uri personalizate in functie de nevoile clientilor.

De asemenea, este coach profesionist, nivel avansat ( https://bit.ly/3QUnHZZ) certificata de Federația Internaționala de Coaching, specializata în managementul stresului si facilitarea schimbarii.

Livreaza sesiuni de coaching 1x1, atat pentru angajatii companiilor mici si mijlocii, cat si pentru antreprenori, avocati, medici etc, care vor sa-si imbunatateasca performanta si sa depaseasca stresul de la locul de munca (https://xpresscoaching.ro/ro/).

Este mentor si trainer in cadrul Academiei de Coaching din Singapore -Coach Masters Academy- (declarata in 2022 cea mai buna Academie de coaching la nivel mondial) si in reprezentanta pe Romania, in cadrul careia a cursat peste 200 de persoane in coaching transformational.

Durata: 8h, fata in fata, intre 09:00-17:00.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE
COMPETENTE PROFESIONALE DOBANDITE IN URMA ABSOLVIRII
  1. Flexibilitate și adaptabilitate: Cursurile de leadership situațional vă învață să vă adaptați stilul de conducere în funcție de circumstanțe. Acest lucru vă ajută să fiți mai flexibili și să răspundeți mai bine nevoilor individuale ale echipelor sau ale angajaților.
  2. Eficiență crescută: Abilitatea de a aplica un stil de leadership corespunzător în orice situație poate duce la o eficiență mai mare în gestionarea echipei și în atingerea obiectivelor organizaționale.
  3. Îmbunătățirea relațiilor interpersonale: Leadershipul situațional presupune înțelegerea și empatia pentru membrii echipei. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea unor relații mai bune cu colegii și la crearea unui mediu de lucru favorabil creșterii.
  4. Dezvoltarea abilităților de comunicare: Calitatea de lider presupune și o bună comunicare cu membrii echipei, pentru a înțelege nevoile și a oferi îndrumare adecvată. Acest curs vă va îmbunătăți abilitățile de comunicare.
  5. Încredere crescută: Atunci când liderii adoptă un limbaj adaptabil și empatic față de membrii echipei, aceștia din urmă tind să aibă încredere mai mare în lider și să se simtă mai motivați să-și îndeplinească sarcinile.
  6. Dezvoltarea abilităților de facilitare: În cadrul acestor cursuri, învățați să fiți un facilitator mai bun, să ghidați și să sprijiniți dezvoltarea profesională a membrilor echipei.
  7. Gestionarea eficientă a conflictelor: Leadershipul situațional vă ajuta să înțelegeți și să gestionați mai bine conflictele din echipă și să sprijiniți membrii să găsească soluții eficiente în funcție de nivelul acestora de pregătire.
  8. Creșterea motivației și angajamentului angajaților: Prin abordarea adaptabilă și empatică, liderii contribuie la creșterea motivației și angajamentului angajaților, ceea ce are un impact pozitiv asupra performanței organizaționale.
  9. Dezvoltarea unui mediu de lucru sănătos: Un lider care adoptă leadershipul situațional contribuie la crearea unui mediu de lucru mai sănătos, bazat pe încredere, colaborare și responsabilitate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA