Comenzi si suport telefonic: 0758 232 326,0753 302 030, 0371 900 121 sau pe mail la office@cursuriautorizate.eu de luni pana vineri intre 8:30 - 17:00

Curs Navigator de Pacienti

Curs Navigator de Pacienti

COR: 226922

AUTORIZARE:
Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala
MODALITATE DE PARTICIPARE LA CURS:
In Salile de Curs
PRET
verificati perioada si locatia
Taxa examinare ISCIR*:
60.00 RON
Pentru mai multe detalii despre curs si oferte personalizate, sunati la numarul: 0758.232.326
Locatia si perioada desfasurarii cursului (click pe locatie)

DESCRIERE CURS

Conceptul de navigator de pacienti provine din SUA, unde a fost introdus in 1990, de catre profesorul Harold P. Freeman, chirurg de profesie, din dorinta de a ajuta pacientii din categoriile defavorizate ale societatii sa aiba acces la metode de diagnosticare si tratament potrivite.Programul de navigatie consta in preluarea unor pacienti cu leziuni suspecte si ghidarea lor pe perioada intregului proces, de la diagnosticare, pana la finalizarea tratamentului oncologic.Desi un astfel de program se adreseaza, la baza, pacientilor oncologici, el poate fi extins cu succes si pentru alte tipuri de boli cronice precum diabetul, hepatitele, boli hematologice sau boli rare.

Navigatorul este persoana de legatura intre medicul curant si pacient, impreuna formand o echipa al carei scop este vindecarea, sau, atunci cand nu este posibil, prelungirea vietii sau ameliorarea starii pacientului.Navigatorul este cel care ii poate explica pacientului, pe intelesul lui, rezultate ale analizelor, variantele de tratament, posibilele efectele negative ale fiecarei optiuni, etapele tratamentului, periodicitatea curelor. Aceste detalii, impreuna cu sustinerea si incurajarea pe perioada tratamentului sunt de cele mai multe ori cheia succesului in obtinerea recuperarii totale si integrarea pacientului in viata de zi cu zi.

Navigatorii de pacienti pot fi utili in orice institutie medicala, dar si in afara acestora, prin consultanta individuala. Rolul poate fi asumat atat de persoane care lucreaza in domeniile medical sau asistenta sociala, dar si de alte persoane, care isi doresc sa practice aceasta meserie si urmeaza cursuri de specialitate.Printre trasaturile pe care trebuie sa le aiba un navigator de pacienti se numara compasiunea, inteligenta, excelente abilitati de comunicare, dar si toleranta mare fata de diversitate (legata de etnie, rasa, religie, statut, preferinte sexuale etc).

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE
 • Copie Buletin
 • Copie Certificat de Nastere
 • Copie Certificat de Casatorie (daca e cazul)
 • Copie Decizie de Divort (daca e cazul)
 • Copie Diploma Studii Superioare cu Licenta
 • Adeverinta Medic de Familie-Apt pentru Ocupatia de Navigator de Pacienti
 • Aviz Psihologic-apt din punct de vedere psihologic
COMPETENTE PROFESIONALE DOBANDITE IN URMA ABSOLVIRII
 1. Rolul navigatorului de pacienti in contextul statisticilor medicale la nivel national.
 2. Utilizarea terminologiei de specialitate privind bolile cornice, rare, hematologice si oncologice.
 3. Colaborarea cu personalul medical.
 4. Analizarea cazului medical (istoric medical, interpretare rezultate, investigatii, etc).
 5. Analizarea rezultatelor investigatiilor specifice fiecarui tip de boala.
 6. Drepturile pacientilor in contextul diagnosticului primit.
 7. Comunicarea si interrelationarea cu pacientul si apartinatorii.
 8. Instrumente de autoreglare si mentinere a starii de echilibru emotional in contextul interactiunii constante cu pacientii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA